keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Kaupunginosa 7 kartalla


Turun keskustan kaupunginosa 7 rajoittuu pystysuunnassa Ratapihankadun ja Aurajoen väliin, vaakasuunnassa puolestaan Aurakadun ja Puistokadun väliin. Alueen pituus edellä mainittuja katuja pitkin käveltynä on noin 3,7 kilometriä.


Kuva 1: Alue kartalla (Turun Seudun Karttapalvelu, 2012)

Kuten satelliittikuvasta näkyy, alueella on pääasiassa erilaisia rakennuksia, joista osa on liike- ja osa asuinkäytössä. Alueella sijaitsee myös kolme puistoaluetta; Puolalanpuisto, Asemanaukio sekä Mannerheiminpuisto. 


kuva 2: Satelliittikuva alueesta (Turun Seudun Karttapalvelu, 2012)

Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat monipuoliset. Alueen terveyskeskus tarjoaa palveluitaan myös muille kaupunginosille. Kelan toimisto on valmistunut vuonna 1971 ja rakennuksen ulkomuoto jakaa mielipiteitä. Rakennus on suojeltu.

Alueella sijaitsee kaksi lukiota sekä Topeliuksen koulun Snellmannin yksikkö, jossa on luokat 1-9. Päiväkoteja on yhteensä viisi, kolme kunnallista ja kaksi yksityistä päiväkotia. Kunnan päiväkodeista yksi on ruotsinkielinen ja toinen yksityisistä päiväkodeista on suomalais-venäläinen. Palveluita vanhuksille tarjoavat Ruusukorttelin palvelukeskus sekä vanhusten tuki- ja kohtaamispaikka Poiju.

Alueella on mahdollista asua ainoastaan kerrostaloissa. Vanhaa arkkitehtuuria edustavat Turun kauppahalli sekä kaupungintalo. Turun kauppahalli on valmistunut vuonna 1896 ja siellä myydään lähinnä elintarvikkeita.
Kaupunginosassa on monta hotellia, joten alueella liikkuu paljon turisteja.

Vapaa-ajanviettomahdollisuudet ovat monipuoliset. Alueen kolme puistoa tarjoavat hyvät ulkoilumahdollisuudet. Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma tarjoaa tekemistä ja tapahtumia nuorille. Vimman kahvila on hyvä kohtaamispaikka. Kulttuurinystäville löytyvät taidemuseo sekä kolme teatteria. Alueelta löytyy useita kahviloita ja baareja. Hansakortteli on Turun suurin ostoskeskus. Se on erittäin suosittu nuorten kokoontumispaikka.

Alueella on hyvät kulkuyhteydet. Linja-autot kulkevat tiheästi muihin kaupunginosiin ja kuntiin. Jos haluaa lähteä pidemmälle, on rautatieasema lähellä. Alla olevasta kartasta näkyvät alueen pyörätiet. 


kuva 3: Alueen pyörätiet kartalla (Google Maps, 2012)


Lähteet: 

Google Maps, viitattu 24.9.2012
Turun Seudun Karttapalvelu, viitattu 24.9.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti